De feestweken zijn begonnen - Reisverslag uit Bilbao, Spanje van Anne-Nina Wiel - WaarBenJij.nu De feestweken zijn begonnen - Reisverslag uit Bilbao, Spanje van Anne-Nina Wiel - WaarBenJij.nu

De feestweken zijn begonnen

Door: Anne-Nina

Blijf op de hoogte en volg Anne-Nina

21 Juni 2009 | Spanje, Bilbao

De vakantie is begonnen, en dat is duidelijk te merken. Geen huiswerk meer, niet meer leren voor een examen, laat naar bed, snoepjes, chips en weet ik het wat nog meer ik voorbij heb zien komen. Toen ik vrijdag de kinderen uit de bus zag komen dacht ik nog even: daar gaan we weer. Mariana wist dat het vrijdag was en dus moest er gezwommen worden. En juist op deze dag heeft ze buikpijn. Ja die smoesjes was ze niet vergeten na een aantal weken niet te zijn gegaan. Gabes en ik wisten dat het flauwekul was, dus we gingen er niet op in. Inmiddels was Jaime ook thuis gekomen. Hij zag het gezicht en wist wat het betekende. Maar hij was te moe om te discussiëren hierover en dus liet hij het maar zo. Ze hoefde niet te gaan vandaag, maar met de voorwaarde dat ze de laatste les wel ging. Of ze nou ‘’ buikpijn’’ had of niet. En dus gingen we naar het park om daar lekker lang te spelen.
Tijdens het avondeten kwam Arantza thuis. Meteen werd er een zak chips open getrokken, in een schaal gedaan en aten we het op. Iets wat we normaal nooit doen. Vervolgens werd de Wii weer aangezet. Er werden partijtjes tennis tegen elkaar gespeeld, partijtjes golf er werden andere spelletjes gedaan. Totdat het tijd was voor een film met snoep en chips. Inmiddels was het al laat, maar de kinderen bleven voet bij stuk houden dat ze niet naar bed wilden. Of ze nou slaap hadden of niet, de film werd afgekeken. En dat gebeurde ook.
Zaterdag ben ik samen met Cristina naar Bilbao geweest. Daar heb ik voor het laatst hier in Spanje nog eens goed geshopt. Maar nu is het echt genoeg. De koffers moeten straks nog wel dicht kunnen met het juiste gewicht. Want dit keer zou ik graag eens zonder problemen met koffers willen vliegen. Het kaartje voor de bus naar het vliegveld werd gekocht en ook de DVD van ‘Mamma Mia’. Nu rest mij alleen nog om de titel van de film te veranderen. Voor de jarige vader morgen en tegelijkertijd ook de trouwdag van de ouders hebben we een mooi album weten te kopen waar we foto’s van de kinderen in gaan doen. Van de communie tot de hockeykanjers, we hebben er genoeg weten te vinden. ’s Avonds was het weer filmtijd met snoepjes en chips. Dit keer was het de beurt aan de kinderen om een film te kiezen. Ook al duurde de film 2uur en was het al na twaalven, de kinderen gaven niet toe aan hun slaap. Het was vakantie en laat naar bed gaan, dat zullen ze zeker. Dan maar in slaap vallen op de bank, maar naar bed, dat gaat mooi niet gebeuren…
En vandaag, vandaag dachten we naar het strand te kunnen, maar het windje bracht daar verandering in. Het was net iets te frisjes en dus ging dat plan niet door. De Wii werd dus weer aangezet en gingen door met partijtjes spelen. Maar aangezien het ook heerlijk weer was moesten we ook naar buiten, en dat deden we. Aan het einde van het wandelpad langs de zee, en dat is nogal een eind, is een klein barretje waar iedereen tot aan buiten toe zit met een glaasje wijn, een biertje en een aperitiefje. Gabes en ik besloten er lopend heen te gaan en de rest van de familie ging er fietsend heen. We hebben een hele tijd buiten gezeten, wat gespeeld, wat gedronken en zijn toen naar huis gegaan. Daar heb ik een heerlijke paella gegeten. Jaime maakt ze iedere keer anders. Met vis, vlees, vegetarisch met groenten. Geen idee hoeveel verschillende ik al heb geproefd, maar deze was echt heerlijk!
Daarna ben ik naar Cristina gegaan en hebben we het cadeau afgemaakt. De foto’s zitten in het album, de verhalen zijn erbij geschreven en dus is het afwachten wat de reactie is van de ouders morgen.
Morgen hoef ik niet vroeg op te staan, want de kinderen slapen uit en ik dus ook. We zullen gezellig samen ontbijten en daarna het plan voor de dag maken. Wat denk ik wel zal bestaan uit strand, hockeyen, voetballen,Wii’en tekenen en weet ik het wat nog meer. Alleen maar leuke dingen. Helaas, de kinderen moeten deze week nog zwemmen, dus we zullen nog 3x naar het zwembad moeten. Maar ach, dat overleven we wel. Ook gaat het lezen gewoon door, maar dat kun je ook op het strand, dus ook dat komt helemaal goed. En verder gaan we alleen maar lol hebben en nog genieten van de laatste weekjes. Dat zal zeker goed komen…
Liefs
xxx

• 21 Juni 2009 - 21:10

Oma:

Veel plezier morgen!
    En denk aan de kilo'tjes !!

• 23 Juni 2009 - 14:22

Nancy: