'Adios Gabes' - Reisverslag uit Bilbao, Spanje van Anne-Nina Wiel - WaarBenJij.nu 'Adios Gabes' - Reisverslag uit Bilbao, Spanje van Anne-Nina Wiel - WaarBenJij.nu

'Adios Gabes'

Door: Anne-Nina

Blijf op de hoogte en volg Anne-Nina

01 Juli 2009 | Spanje, Bilbao

En toen was er nog maar één scheetje over. Vanochtend is Gabes op kamp vertrokken. Ze had er erg veel zin in, dat was wel duidelijk. Een grote koffer vol, sportieve kleren aan en een brede glimlach, zo ging ze weg. Maar natuurlijk niet zonder stress. Op het laatste moment moesten nog wat belangrijke papieren gevonden en gekopieerd worden. En zelfs nog een foto. Gelukkig, we zijn niet de enige die dit wel eens meemaken…. Vader Jaime vertrekt met zijn kind naar Santander en komt terug met de nieuwe Au-Pair. Ik snap steeds minder goed waarom ze die laten komen. De opa en oma, een tante en een nicht vonden het zielig voor Mariana dat ze haar grote zus 15 dagen moest missen en dus mag ze een paar dagen mee op vakantie naar het zuiden van Spanje. Conclusie: de nieuwe Au-Pair is dus een paar daagjes ‘kidsloos’. En dat terwijl ze voor maar 3 / 4 weken hier is. We zullen vanavond eens zien. Jaime maakt er deze morgen al een grapje over. In de film Shrek heeft Shrek een vriendin en laat die nou net toevallig ‘Fiona’ heetten. Hij zij al: ‘Jongens ik kom vanavond terug met de vrouw van Shrek’. Nou laat ze het maar niet horen!!!!!!
De afgelopen 2 dagen met de kids waren heel gezellig. Het strand hadden ze genoeg gezien afgelopen weekend en ze waren dus meer van het hockeyen, tennis, voetballen, honkballen, basketballen en weet ik het wat nog meer. Ik geloof dat ik alle sporten wel voorbij heb zien komen de afgelopen 2 dagen. Het was zo ontzettend warm dat het zweet van je lijf afdroop. Het liefst gingen we dan ook naar het strand, maar dan zouden we de hele tijd in het water moeten blijven om af te koelen. Helaas, dat gaat bij dit strand niet. Het water is nou niet echt schoon. En rijden naar het strand waar we altijd heen gaan, dat kan ik niet. Maar we vermaakten ons prima met tekenen, spelen op de Wii, huiswerk, ja raar ze krijgen zelfs wat huiswerk om in de zomervakantie te doen, de lijstjes met klusjes die moeders gaf en binnen voetballen. Iets wat ze eigenlijk liever hebben, maar ach, niemand heeft iets gezien. Dan maar wat later naar het park en extra lang blijven, ook erg gezellig.
Gister was dan de officiële laatste dag met de hele familie. Omdat het de laatste dag van Gabriela was mocht ze kiezen wat we gingen doen en gingen eten. Voetbal mocht natuurlijk niet ontbreken. Maar ook een laatste foto met z’n drietjes niet. Dus die is bij dit verhaal bijgevoegd.
Vaders kwam eerder thuis om nog een heerlijke vis klaar te maken. Dat doet ie dan toch maar weer even…. Het toetjes was mijn cadeautje. Ze waren heel blij met de film en moesten ook erg lachen. Het liefst wilde ze hem meteen gaan kijken, maar helaas, er moesten laatste dingen worden ingepakt en gedaan en op tijd naar bed. Want vandaag had de jongste tennisles in de ochtend en dus zit uitslapen tot 10uur er helaas niet meer in. En ook moest Gabes natuurlijk vroeg op om op kamp te vertrekken.
En inmiddels is de middag hier alweer begonnen. De tennisles zit er op en Gabes is op weg naar haar fantastische 15 dagen. Vandaag gaan we toch nog even naar het strand. En in de namiddag samen spelen in het park. Mariana gaat mij leren wat ze vanochtend zelf heeft geleerd, dus ik ben benieuwd. En dan zullen we vanavond Fiona zien.
Morgen zal er een hoop uitgelegd moeten worden, de koffer zal verder worden ingepakt en de kaarten gaan van de muur. Daar zal moeders zeker blij mee zijn! En papa, ik geloof dat het hier vrijdag passen en meten wordt…. Ik zie je morgen hier in Bilbao. Ik kan niet wachten, maar Mariana heeft ook haar al eigen plannetjes gemaakt, dus bereid je maar voor!
De laatste dagen beginnen nu echt. Dit weekend eet ik thuis en kan ik de kookkunsten van papa weer proeven. Of een lekkere bruine boterham, Hollandse kaas, lekker in bad. Hmmmm…. Ik kan niet wachten!
Veel liefs van Mariana, die me net komt zeggen dat ik dit moest schrijven, en natuurlijk veel liefs van mij.

XXX

• 01 Juli 2009 - 12:05

Mam:

Hoi Lief,
    wil je tegen Mariana zeggen dat ik haar kapsel hartstikke prachtig vind!!
    XXX M