' Dat zijn de dingen waar ik zo van hou' - Reisverslag uit Bilbao, Spanje van Anne-Nina Wiel - WaarBenJij.nu ' Dat zijn de dingen waar ik zo van hou' - Reisverslag uit Bilbao, Spanje van Anne-Nina Wiel - WaarBenJij.nu

' Dat zijn de dingen waar ik zo van hou'

Door: Anne-Nina

Blijf op de hoogte en volg Anne-Nina

10 Juni 2009 | Spanje, Bilbao

Alles staat weer op zijn plek, de vlekken zijn uit de tapijten, tafelkleden en kleren en alles ziet er alles ziet er weer super netjes uit. Alsof er het afgelopen weekend niks gebeurd is. Het gewone ritme zit er dus ook weer helemaal in. Iets waar ik eigenlijk niet zo heel blij mee ben...
Afgelopen donderdag had ik mijn laatste schooldag. De vrijdagen gaven ze al nooit les. Waarschijnlijk omdat de leraren zo een langer weekend hadden. Dus daar kan ik mijn tijd helaas niet meer mee doorbrengen. En dan duren de dagen helemaal lang! In de ochtenden heb ik maar besloten om te gaan hardlopen. Iets doe ik hier toch niet helemaal goed. Iedereen blijft namelijk slank. Ik probeerde vol goede moed het eetpatroon van hen aan te houden, maar iets heb ik toch niet goed gedaan. Ik ben bang dat die witte boterhammen mijn valkuil waren. En aangezien de zomer eraan komt moeten we daar natuurlijk wel iets aan doen!
Christina is altijd druk aan het werk als ik daarvan terug kom, dus gaan we maar kletsen. Tja, ook zij mag af en toe wel eens een pauze nemen! En samen eventjes op de Wii spelen. Anders is het ook zo zonde. De kinderen mogen het namelijk alleen maar in het weekend of in de vakantie gebruiken. Zonde, want door de weeks wordt het dan niet gebruikt. Dus daar zorgen wij wel voor!
Inmiddels heb ik hier 2 foto-albums met foto's liggen, maar als ik 2 dagen de hele dag plak, dan heb ik die ook zo klaar. En de theorie-boeken van de autorijlessen. Daar ga je ook niet 5uur lang in kijken... Dus ik wacht eigenlijk weer op het strandweer! Lekker naar buiten, naar het strand. En stiekem wacht ik ook op volgende week vrijdag. Dan hebben de kinderen eindelijk vakantie en kan ik dus samen met hen de laatste 2 weken doen wat we willen.
Stiekem verlang ik ook naar een lekkere bruine boterham met kaas. Of yoghurt uit een pak, en niet uit een klein bekertje, met muesli. Een echt bakje thee, en niet met water dat je in de magnetron moet warm maken. Of de heerlijke hollandse melk. En natuurlijk de nederlandse groenten zoals worteltjes en boontjes, of rode kool... Na bijna 8 maanden dat Spaans eten te hebben gegeten vind ik dat het nu wel mooi is geweest.
Dus zoals jullie misschien wel merken een beetje een saaie boel hier. Net zoals in huize van de Wiel. Daar zitten ze inmiddels al een week met z'n tweetjes in huis. Kan gezellig zijn, maar ook dat moet niet te lang duren. Overigens heeft mama het natuurlijk prima naar d'r zin daar in Schotland.
We kunnen dus wel zeggen dat ik nu stiekem toch wel uitkijk naar die beruchte datum 4 juli. En inmiddels kan ik zeggen dat papa over 3 weken op de stoep staat!
Dit weekend beloofd het eindelijk strandweer te worden, dus daar gaan we dan maar op hopen! Vader vertrekt morgen naar uuhmmmm wat was het ook alweer?!?!? Nouja in ieder geval hij gaat de komende 4 dagen golfen. Die heeft het dus goed bekeken. En blijven wij met z'n vieren achter. De kinderen hebben zaterdag in de namiddag ieder 5 vriendinnen uitgenodigd, zodat ze met hen samen de communie nog kunnen vieren. Een klein feestje dus. 'Ai zei de moeder gister tegen mij: 'wat ben ik eigenlijk toch ook gek dat ik strakjes 12 kinderen heb rondlopen, terwijl mijn man er niet is'. Ach, volgens mij gaat het wel meevallen. Ik weet zeker dat de Wii aangezet wordt en als het lekker weer is wordt er vast en zeker buiten gespeeld! We zullen het eens gaan bekijken zaterdag.
En ik moet eigenlijk ook eens heel voorzichtig gaan bedenken wat ik de familie hier ga geven. Gabriela gaat namelijk 1 juli op kamp, dus mijn laatste dag met hen, met z'n allen, is nog sneller. En ik wil natuurlijk wel iets leuks achterlaten. Geen lege muur, waar eerst mijn kaarten hingen. Nouja, misschien is de moeder daar wel blij mee! Wordt vervolgd...

Liefs
xxx

• 11 Juni 2009 - 10:57

Abuela Y Abuleo:

Maak er iets leuks van,,die laatste weken.Je hebt een geweldige tijd gehad ,ook met ups en downs, maar die horen bij het leven.Je hebt het goed gedaan,Wij zijn in ieder geval trots op je en ook op Rosemarijn die het driekwart jaar zonder haar zus moest doen

liefs

• 11 Juni 2009 - 19:24

André:

Nou, Oma en Opa zijn in ieder geval trots op je dus dat kan niet meer stuk!!
    Vliegen jullie toevallig op 4 juli via Madrid op Amsterdam, want dan treffen we mekaar nog in Madrid.
    En bedenk verder: ieder pondje gaat door het mondje. Snoep dus verstandig....
    Weer genoeg wijsheden.\
    Groeten,