Intermedio
Door: Anne-Nina
Blijf op de hoogte en volg Anne-Nina
27 Oktober 2008 | Spanje, Salamanca
Afgelopen weekend eigenlijk weinig bijzonders gedaan. Er is de komende 2 weken een ''fiesta''. Het heet feria de libros. Plaza staat vol met kleine marktjes waar ze allerlei boeken verkopen. Van oude boeken in het spaans, kinderboeken, informatieboeken tot oude tijdschrifte in het spaans. Erg leuk dus!! En zeker de moeite waard om over heen te lopen. Ook zijn er mooie foto's van salanca te zien.
Dus dit weekend bestond voornamelijk uit terrasje zitten en over de markt lopen. En owja, we hebben ook iets sportiefs gedaan hoor dit weekend. Zaterdagochtend hebben we 45 min lang baantjes getrokken in het zwembad. Maar we hadden 1 ding over het hoofd gezien. We zijn nu in spanje en het lijkt een beetje op Frankrijk. Dus misschien raad je hetal: hier is zwemmen met een badmuts verplicht. Erg charmant!! Maar ach, konden we ook eens lachen.
Vrijdagavond wilden we naar een Spaanse film gaan. Eerst gingen we gezellig wat eten bij het oudbruin cafe Erasmus. Het was zo gezellig dat we de tijd vergeten waren en ja hoor je raad het al: de film dus gemist hadden. Dus ik denk dat we deze week nog een poging wagen. Wie weet dat het dan wel lukt!!
En verder ben ik druk bezig geweest met het rondmailen. Ik ben nu nameljk al over de helft hier in Spanje en heb verder nog niks geregeld. Ik begin namelijk te twijfelen of ik nog wel naar Engeland wil. Het bevalt me namelijk prima hier. Als ik naar Engeland ga ben ik bang dat ik mijn spaans verleer. Dus ben druk bezig geweest met het nadenken over mijn keus. Er staat nog niks vast, maar dat zal binnenkort toch wel moeten gebeuren.
Dank je wel lies voor je berichtje. J hebt je goed vermaakt zo te horen! En volgens mij weet ik wel wat tarjetas amarilas zijn: gele kaarten?? die ze gebruiken bij het voetbal. Ennn... heb ik het goed of niet???!!
Nou, dat was het wel weer zo'n beetje. Het is bijna 2 uur en dat betekent dat de school zo dicht gaat en ik er dus vandoor moet. Ik ga zo lekker naar huis eten.
Hasta Pronto!
Besos
x
27 Oktober 2008 - 18:45
Annabel's Moeder:
Heeeej Annenina, van harte gefeliciteerd met je 2e Spaanse toets!!! Jullie zijn ook echte kanjers hoor!! Veel liefs van Annabels moeder. XXXX -
27 Oktober 2008 - 20:14
Leonie:
Weer even bijgelezen.Leuk hoor al je verhalen en dat je het zo naar je zin hebt en alweer een nivo verder.Hartstikke knap van je zeg. Komen er nog foto's hiernaast met badmuts op?? groetjes van ons -
29 Oktober 2008 - 21:30
Papa:
toe nina ik ben heel beniewd naar jouw badmuts maak er eens een leuke foto van. gr. papa
30 Oktober 2008 - 20:25
Marij En Jaap:
Hallo Nina,
en is het al weer feest in Salamanca? Wij hebben in de huiskamer een digitale fotolijst staan met o.a. foto's van de Plaza Mayor bij avond. Schitterend natuurlijk.We hoorden dat je het leuk hebt gehad met papa, mama en Roos. De cadeautjes zijn ook goed afgeleverd in Haaren: de auto heeft 2 weken of in mijn rugzak gezeten als we reisden naar een andere stad of in onze hotelkamer als we weer ergens langer bleven.We vertellen ook tegen iedereen over Erasmus en het is deze keer ook de enige kroeg met Belgisch bier die we zijn tegengekomen. Goed trouwens dat je je toets weer gehaald hebt en nu maar overdenken wat je straks gaat doen. Heel veel succes ermee en veel groeten van Marij en Jaap