Mucho fiesta! - Reisverslag uit Salamanca, Spanje van Anne-Nina Wiel - WaarBenJij.nu Mucho fiesta! - Reisverslag uit Salamanca, Spanje van Anne-Nina Wiel - WaarBenJij.nu

Mucho fiesta!

Door: Anne-Nina

Blijf op de hoogte en volg Anne-Nina

09 September 2008 | Spanje, Salamanca

En na dit geweldige weekend dan eindelijk weer een berichtje van mij.
We hebben een geweldig weekend achter de rug! Van het kijken naar de meest geweldige kleren op een bruiloft, tot uitgaan tot diep in de nacht. Deze week is het een groot feest in Salamanca. Iedereen komt massaal hierheen om de sfeer van dit feest te proeven.
Wat ook enorm grandioos is hier zijn de bruiloften. Dit weekend waren er erg veel. Dan lijkt het net of je in ´Sex and the city´ bent beland. Er lopen vrouwen met de meest sexy en gekleurde jurken met daaronder de allermooiste schoenen met een enorme hak. Hoe ze daarop kunnen lopen op de kleine rotsteentje, geen idee. Maar het is wel erg mooi om te zien! De haren zijn ook helemaal in vorm. Tja daar hebben ze wel geld voor. Een kappersbeurt kost hier namelijk maar 4,50! ( ja dat lees je goed! )
En wat de parties in the back betreft. Hier de uitleg.
´Business in the front´ wil zeggen de baarden en snorren, en bakkebaarden die ze hier hebben. Daar hebben ze het nogal druk mee. ´the party in the back´ zijn de matjes en de staartjes. Daar wordt gewoon een groot feest gehouden. Dus vandaar dat we dat zeggen.
En natuurlijk, het was vrijdagavond dus tijd om uit te gaan! En dan ook maar meteen goed. We hebben hier een erg leuke club gevonden waar de meest leuke muziek wordt gedraaid. Vooral salsa muziek, dus het wordt tijd dat ik binnekort die lessen maar eens ga nemen. Dat ziet er echt heel leuk en aantrekkelijk uit namelijk!
En tja, van dat dansen wordt je nogal moe, dus hebben we dit weekend ook veel geslapen. Als je dan ergens in de middag wakker wordt, ga je lekker douchen en op een terras je ontbijt/luch eten. En daarna geniet je in een park van de zon en kleur je weer een beetje bij. Hier hebben ze de meset mooie parken waar je heerlijk kunt bijkomen of kletsen terwijl je geniet van de zon!
Zondag was de opening van het grandioze feest . Met ongelooflijk mooi vuurwerk. En daarna een leuk concert midden op plaza Mayor. Muchos gentes!! Gisteravond was er een heel leuk bandje aan het optreden. Alweer salsamuziek. Ja hoe kan het ook anders!?
Tussen al die feesten door moet er natuurlijk ook geleerd worden. Volgende week heb ik een spreekbeurt. De bedoeling is dat ik 5 min over een onderwerp praat. Na lang nadenken heb ik gekozen voor het concour in Valencia. Het heeft met muziek te maken, wat ik erg leuk vind, en het is nog iets spaans ook. Hier moet ik toch wel 5min over kunnen babbelen. Dus hier moet ik de komende dagen hard aan gaan werken!
Muchos gracias por todos los reactions! Echt heel leuk om die allemaal te lezen en jullie racties te horen.
Ilse: Sinterklaas heb ik nog niet gevonden hoor. Die heeft zijn kasteel goed verstopt. Hoe is het met jou verlanglijstje? Heb je die al klaar??
Ik zal goed zoeken. en als jij hem klaar hebt moet je hem maar sturen.
Zo, weer een nieuw verhaal om te lezen. Ik ga er nu weer vandoor, want het is weer bijna tijd om te gaan eten. Ik ben benieuwd wat we vandaag eten. Ik hoop de heerlijke paella.
Papa, dat recept ga ik zeker vragen, zodat ik dit thuis samen met jou kan maken!
Dikke kus aan iedereen en bedankt voor de reacties!

liefs
x

• 09 September 2008 - 11:54

Mam:

dat is toch wel een sangria waard in de herfstvakantie: Mijn goeie antwoord op the party in the back !!
    XXX M

• 09 September 2008 - 19:08

Floor:

Eindelijk ben ik een keertje op je weblog en heb meteen al je verhaaltjes gelezen, klinkt echt zo leuk allemaal. Gewoon iedere dag feest en vakantie daar, zo klinkt het haha. Lekker weertje, nog beetje bruin worden ook, net alsof jij dat nodig hebt haha bruine poeperd. En ook nog is feest iedere dag, heerlijk. Lijkt me echt super vet daar. En die kapper haha kei goedkoop, ga jij zeker ook vaak heen dan, koop gelijk ook zo'n sexy jurkje met hoge hakken en neem er voor mij ook één mee haha. Klinkt echt vet!
    Veel plezier en geniet ervan!! En wij hier maar saai naar school gaan, wat heb jij het toch goed daar haha.

Dikke kus! x

• 09 September 2008 - 19:08

Floor:

Ohja ik ben nog iets vergeten, hebben die jongens daar echt allemaal matjes haha? Dat is dan weer minder hahah! x

• 10 September 2008 - 09:24

Oma:

Mag ik ook komen proeven als de paellla klaar is in Haaren!
    Liefs.

• 10 September 2008 - 14:45

Marie-José Berends:

Hallo Anne-Nina, wat een leuke verhalen schrijf jij! Je hebt het prima naar je zin merk ik wel. Leuk dat je een spreekbeurt over Valencia gaat houden. Daar kun je zeker wel meer dan 5 minuten over vertellen. Het spaans heb je dan na zo'n korte tijd al behoorlijk onder de knie zeg. Maar het zal ook wel het durven spreken zijn.
    Bij de harmonie zijn wij nu volop bezig met de vovorbereidingen voor de Tuin der Vertooning. Hard studeren op de "Piet Hein".
    Veel plezier nogen geniet maar lekker.
    Groetjes, Marie-José

• 10 September 2008 - 17:30

Lizaaaa:

oelalala, ik krijg ook zin in een feestje!
    succes alvast met je spreekbeurt!
    kusjes

• 10 September 2008 - 18:21

Kim:

Hee scheet!
    Klinkt echt als een droom daar! Heerlijk mooi en romantisch haha!
    Succes met je spreekbeurt maar dat gaat vast helemaal goedkomen! Heb echt super zin om langs te komen! Enne Blijven genieten!
    Dikke Kus! Love Ya!

• 11 September 2008 - 08:30

Mieke:

Hoi Nina,

Ik ben trots op je! De manier waarop je alles beschrijft is helemaal geweldig! Je kunt gerust een spreekbeurt houden over het bezoek van de harmonie in Valencia. Dat was zo geweldig dat daar zeker heel veel over te vertellen is en dan is 5 minuten niets, zelfs niet in het spaans..... Hoe zit het verder met je salsa-vaardigheden ?
    Heel veel groetjes
    en geniet ervan !!